Lesena vrata s steklom – lepa sobna vrata iz masivnega lesa

lesena sobna vrata

Lesena vrata s steklom: prečudovita masivna zunanja ali sobna vrata

 

lesena masivna vrata

Lesena vrata s steklom so moderna, nekoliko drugačna izbira. Uporabite jih lahko pri različnih sobah v svojem domu. Seveda pa so možna tudi zunanja masivna lesena vrata s steklom. Možnost kombiniranja različnih tekstur, vzorcev in barv omogoča unikatno kombinacijo, ki bo povsem usklajena z vašim domom.

Kakovostna lesena masivna vrata so funkcionalna in estetska

Odločitev za lesena masivna vrata prinaša številne prednosti. Gre za praktično neuničljiv element, ki uspešno spaja funkcionalni in estetski vidik. Sobna lesena masivna vrata odlikuje izjemno dolga življenjska doba, obenem pa jih prepoznamo po svojstveni estetiki. Poskrbijo za učinek mogočnosti in brezčasne elegance. V stanovanje vnesejo toplino in domačnost, hkrati pa omogočajo zanimiv preplet tradicije in modernih trendov.

Lesena sobna vrata, dopolnjena s steklom

Ena od možnosti so masivna lesena sobna vrata s steklom. Kot osnovo je mogoče uporabiti najrazličnejše vrste lesa. Pogosto je prva asociacija hrast, vendar so na voljo še številne druge možnosti – od javora, jelše, macesna, jesena in češnje do malce bolj »eksotičnih« vrst (ameriški oreh, parjena bukev, wenge, teak itn.).

Odločitev za dopolnitev s steklom je povezana z različnimi razlogi. Pogosto gre po željo po tem, da bi bile sobe bolj povezane in da bi stanovanje delovalo svetlejše. Rešitev je med drugim zelo primerna za manjša stanovanja. Tako bo v posameznih sobah zagotovljena zasebnost, toda zaradi prepuščanja svetlobe ne bo občutka utesnjenosti.

Zunanja lesena vrata s steklom: varnost in izolacija

Kot omenjeno, niso možna samo lesena sobna vrata s steklom, ampak tudi zunanja. Eden od pogostih pomislekov, povezanih s to rešitvijo, je seveda varnostni vidik. Toda če boste izbrali kakovostno steklo z ustrezno zaščito, bodo tovrstne skrbi povsem odveč. Zagotovo vam bodo pri tem v veliko pomoč nasveti strokovnjakov, ki se ukvarjajo z izdelavo po meri. Ti bodo preučili vaše želje in specifične okoliščine. Nato pa vam bodo pomagali poiskati rešitev, ki bo zagotavljala visoko stopnjo varnosti, pri tem pa bo skladna z vašim okusom. Obenem bodo poskrbeli za ustrezno izolativnost, kar je nedvomno eden od najpomembnejših vidikov, na katere moramo misliti, ko načrtujemo zunanje stavbo pohištvo.

Za optimalno izolativnost oziroma za najučinkovitejše preprečevanje toplotnih izgub, posledično pa za nižje stroške ogrevanja, se priporoča izbira 3-slojnega stekla. Pred nakupom oziroma končno odločitvijo je vsekakor smiselno preveriti vrednost Ug, ki prinaša informacijo o toplotni prehodnosti ozirom o prepuščanju. Vrednost je izražena v W/m2K. Nižja ko je ta vrednost, boljšo izolacijo je mogoče pričakovati. Posledično pa lahko računate na manjšo obremenitev okolja in na pozitiven vpliv na vašo denarnico.

lesena vrata s steklom