Masivna lesena notranja vrata so vzdržljiva in kompaktna

masivna lesena notranja vrata

Masivna lesena notranja vrata zdržijo tudi več generacij

Masivna lesena notranja vrata nudijo trajno kakovost ter fleksibilnost oblikovanja. Prave oblikovalske ideje hitro ponesejo dolgočasna lesena masivna vrata v edinstven umetniški element, ki predstavlja osrednji del doma. Notranja vrata, masivna, so ravno zaradi svoje vsestranskosti tako cenjena. Odlično se podajo k toskanskemu slogu notranjega oblikovanja, rustikalnemu, viktorijanskemu, modernemu ali minimalističnemu. Naročnikom dopuščajo številne prilagoditve končnih obdelav, stekla (gravure, poslikave) in okovja. Potrebujete nova vrata? Oglejte si bogato ponudbo podjetja Lestur d.o.o., kjer boste našli notranja vrata, masivna in steklena, po ugodni ceni.

lesena masivna vrata

Zakaj so masivna lesena notranja vrata poglaviten del notranjega oblikovanja?

Masivna lesena notranja vrata so spregledan, a nič manj pomemben element notranjega dekorja. Njihova izbira je pogostokrat le funkcionalna. To se v zadnjih nekaj letih spreminja, saj takšna izbira ne zagotavlja vedno estetske vrednosti. Pri nakupu notranjih vrat ni treba vedno izbrati popolnoma enakih vrat. Dovolj je že, da imajo enako končno obdelavo, kot je ista barva. To je najlažji način, da lesena masivna vrata zagotovijo doslednost ter enotnost. Inovativna tehnologija in dovršeno oblikovanje sta poskrbela za svojevrstne zaključke, ki ustvarjajo osupljive prehode. Ti odlično dopolnjujejo preostalo stavbno pohištvo ter poskrbijo za celovit in estetsko prijeten videz notranjosti.

Nekdaj so trendi narekovali, da so vrata minimalistična, se zlijejo z arhitekturnim objektom, danes pa so nekoliko posebna. Unikatna masivna notranja vrata ponujajo obilico navdušujočih možnosti. Z njimi lahko spodbudite pretok naravne svetlobe iz enega prostora v drugega ali malček drame vnesete z zrni, ki potekajo v različnih smereh. Ustrezna izbira vrat ne pomaga le ločiti bivalnih prostorov, temveč določa celotno notranjo zasnovo vašega doma. Z mešanjem materialov, barv, zaključkov in dodatkov boste prejeli edinstven produkt, ki vam bo omogočil izražanje lastnega sloga. Notranja vrata, masivna in iz drugih materialov, odločilno vplivajo na to, kako bo dom videti in kako se boste v njem počutili. Zato naj bo njihov nakup premišljen in skrbno načrtovan.

Kdaj je čas, da zamenjate lesena masivna vrata?

Lesena masivna vrata spremenijo hladne objekte v prijetne, tople in domače bivalne prostore. A slej ko prej pride čas, ko je treba vrata zamenjati. Najsi bo zaradi slabe izolacije, poškodb ali obrabe. Se sprašujete, kdaj je čas, da zamenjate vrata? Vrata so stavbno pohištvo, ki prejme največ pritiska našega vsakdanjika. Prehodi iz prostora v prostor, otroško loputanje in nenehno zapiranje vrat v upanju na več zasebnost z leti terja davek. Kot pri mnogih drugih rečeh v življenju tudi tukaj pravočasno in preudarno načrtovanje prepreči nepotrebne težave. Da bi ohranili čaroben, sproščujoč in prijeten dom, smo spodaj zbrali nekaj pokazateljev, ki vam dajejo vedeti, da je čas, da zamenjate masivna notranja vrata.

  • Odpiranje in zapiranje

Dom je prostor, kjer moramo biti sproščeni in malo je stvari, ki so bolj moteče, kot z naporom se odpirajoča, ali zapirajoča lesena vrata. Težko odpiranje in zapiranje vrat kaže na težave z okvirjem. Zvit okvir pa s časom ne poškoduje le vrat, temveč še tla in stene.

  • Vidne poškodbe

Vidne poškodbe na masivnih lesenih notranjih vratih največkrat nastanejo po nesreči. Med prenovo, menjavo pohištva ali hitenjem na delo. Neizogibno je, da se bodo s časom opraskala, odrgnila ali kakorkoli drugače poškodovala. Če so poškodbe vidne je čas, da zamenjate vrata. Poškodbe, seveda odvisno od materiala, lahko privedejo do resnejših težav in večje škode v domu.

  • Slaba toplotna ali zvočna izolacija

Vsakodnevna uporaba vrat z leti povzroči slabše tesnjenje in uhajanje toplote. Energetska neučinkovitost se morda v toplih mesecih ne pozna, a ob prvem padcu temperatur boste opazili povečan račun za energijo. Vrata, ki ne zadržujejo toplote prav tako, ne nudijo veliko zvočne izolacije. Ne glede na to, kje so nameščena, morajo notranja vrata uporabniku zagotavljati veliko mero zasebnosti.

  • Estetska nedovršenost

Lesena vrata s pravim in rednim vzdrževanjem zdržijo tudi več deset let. Čeprav vrata največkrat menjujemo zaradi slabše izolacije in poškodb, pa je nemalokrat razlog tudi estetski. Vzdržljivost lesa mnogi uporabniki s pridom izkoriščajo, zato imajo številni starejši domovi povsem različna vrata. Takšne kombinacije so v večjih domovih videti eklektično in super, v manjših prostorih pa kaotično in natrpano. Enotna vrata poskrbijo za pretočnost in harmonijo prostorov, jim nudijo dodatno varnost ter prispevajo k vsesplošnemu boljšemu počutju.

Kako pravilno vzdrževati lesena masivna vrata?
notranja vrata masivna

Masivna lesena notranja vrata ne zahtevajo veliko vzdrževanja in čiščenja. Brezhiben videz je mogoče doseči že z rednim brisanjem prahu. Tega je še posebej pomembno obrisati iz majhnih, skorajda neopaznih detajlov. Za nedostopna oziroma težje dostopna mesta je najboljše uporabiti čist čopič. Čopič prah učinkovito odstrani ne, da bi pri tem poškodoval vrata. Vsake toliko časa je treba vrata nežno oprati. Vse, kar je potrebno za pranje, je skleda tople vode, s kapljico blagega detergenta in čisto, mehko gobo. Pri tem je treba paziti, da je detergent dobro odstranjen.

Dejstvo je, da se nesreče dogajajo in včasih bo z vrat treba odstraniti tudi trdovratne madeže. Ti potrebujejo le nekaj kapljic razredčila za barvo, ki se nanese v smeri lesnega zrna. Po odstranitvi madežev je treba vrata temeljito obrisati s toplo vodo, odstraniti ostanke kemikalij ter površino ustrezno posušiti.