Električna kolesa nudijo pomoč pri premagovanju klancev

električna kolesa

električna kolesa

Električna kolesa ali e-kolesa so poskrbela, da je kolesarjenje dostopno širši množici ljudi. Takšna prevozna sredstva imajo precej tradicionalno zasnovo z malce spremenjenimi okvirji, v katerih so nameščene električne pogonske enote. Pri tem je treba poudariti, da je njihovo delovanje podobno klasičnim modelom. Električna komponenta pripomore k povečanju pomoči in je ne nadomesti popolnoma. To pomeni, da so številne ovire, kot so veter in klanci lažje obvladljivi.

Tehnologija je v zadnjih letih hitro napredovala in sistemi so se precej razvili. A v osnovi vrhunska električna kolesa hitrost pridobivajo s pogonom motorja, nameščenega na osi, ki deluje preko zobnikov in verige. Moč prejemajo iz baterije, ki je lahko del zunanjega ogrodja ali pa je skrita v njem, uravnava pa jo krmilnik. Ta uporabniku ponuja najrazličnejše stopnje pomoči – od nežnega potiska vse do večje moči za premagovanje strmih vzponov. Kakšen model boste izbrali, je popolnoma odvisno od vaših potreb in želja.

električna kolesa
električna kolesa

Električna kolesa –  doseg, hitrost, teža – kaj je tisto, kar je treba upoštevati pri izbiri?

Vrhunska električna kolesa pripomorejo pri premagovanju težjih terenov, ali pa nudijo dodatno moč pri premagovanju vsakodnevnih razdalj. Izbira pravega modela je ključna ne le za varno vožnjo, temveč tudi za dolgo življenjsko dobo prevoznega sredstva. Pri izbiri je zato treba upoštevati sledeče:

• Vrsta vožnje
Se boste vsakodnevno vozili v službo? Hodili v mesto po opravkih? Se želite podati po neutrjenih gorskih poteh? Vsaka pot ima svoje posebnosti in zahtevnosti, ki jim izbrano prevozno sredstvo mora biti kos. Hitrost, doseg, okvir kolesa, baterija in številne druge komponente vplivajo na kakovost vožnje ter varnost na poti.

• Življenjska doba baterije
Ta je navadno navedena na modelu in poda vrednost, kako dolgo se je mogoče voziti z enim polnjenjem. Njena zmogljivost je vselej podana v mednarodnem standardu – vatnih urah (Wh). Na življenjsko dobo baterije oziroma njeno zmogljivost vplivajo različni dejavniki, zato je o točnih vrednostih težje govoriti. Med takšnimi dejavniki najdemo teren, vrsto vožnje, stopnjo pomoči in pospeševanja ter težo uporabnika.

• Moč motorja
Motorji so različnih velikosti, njihova moč pa je izražena v vatih. Višja moč bo omogočila večjo pomoč in boljši pospešek v strme klance. Kvaliteta motorja vpliva na pospeševanje ter olajša speljevanje v klanec. Z moderno zasnovo uporabniku nudi najboljšo dinamiko.

• Velikost in teža
Velikost in teža sta poglavitna predvsem za varno vožnjo. Če veste, da boste vsakodnevno morali prenašati kolo po stopnicah, je bolje izbrati nekaj lažjega in manjšega. V kolikor potrebujete vzdržljivost za vožnjo na težkih terenih, lahkotnost morda ni prava prednost.

 

vrhunska električna kolesa
vrhunska električna kolesa

Vrhunska električna kolesa Cube odlikujejo kakovost, lahkotnost in izjemna zmogljivost

Električna kolesa Cube se ponašajo z vrhunskim dizajnom, kvaliteto in izjemno prilagodljivostjo. Robustna oblika vzmetenja, skupaj z napredno Boschevo tehnologijo, poskrbi za brezskrbno in sproščeno vožnjo. Tako pri raziskovanju neutrjenih gorskih poti kot pri vsakodnevni vožnji v službo.

Združevanje strokovnega znanja je privedlo do izdelave visokozmogljivih karbonskih okvirjev iz optimalne mešanice smole, vlaken in nano delcev. Natančna skladnost okvirja je rezultat izboljšanja teksture smole in usmeritve ogljikovih vlaken. Vlakna dopuščajo izkoristek polnega potenciala glede na obremenitev, kar odražajo izboljšave v vožnji.

Uporaba šestih različnih vrst vlaken je ponudila popolno sistemsko integracijo in večjo aerodinamično učinkovitost. Manjšo težo in večja trdnost omogočajo visokomodulna razpršena vlakna, ki zmanjšajo debelino stene okvirja do 25 %. Doslednost in natančnost sta tisti lastnosti, ki jih zagotavlja tako izdelano električno kolo. Doseg se s tem poveča, saj je skozi poseben proizvodni proces okvir ustvarjen brez odvečne teže.

Poleg sodobne karbonske tehnologije se Cube kolesa ponašajo še z odličnim pogonskim sistemom Bosch. Slednji dopušča uporabniku prilagojeno vožnjo, ki lahko svoj pametni telefon poveže preko povezave Bluetooh. Inovativna zasnova poskrbi za združljivost ter popolnoma samodejno sinhronizacijo. Seveda pa ne gre pozabiti na čudovit, minimalističen in moderen videz, ki izpolnjuje najvišje standarde estetske dovršenosti in trpežnosti.

5 nasvetov za udobno vožnjo – električno kolo hitrost

Vrhunska električna kolesa uporabnikom ponujajo malce več navora, kar je še posebej opazno pri vožnji v klanec. Da bi bila vaša pot kar se da sproščena in prijetna, smo spodaj zbrali nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri vožnji.

1. Pred potjo preverite, ali je baterija napolnjena. Izogibajte se temu, da bi bila popolnoma prazna, saj se lahko poškoduje.
2. Redno preverjajte tlak v pnevmatikah, še posebej pred dolgimi potovanji.
3. Stanje na pedalih med vožnjo vpliva na to, koliko energije porablja, zato med vožnjo raje sedite.
4. Ko se bližate klancu, poganjajte pedale hitreje in ne močneje. Električno kolo hitrost in moč zagotovi s pomočjo motorja. Prepričajte se le, da imate v pravi, torej nižji prestavi.

 

električno kolo hitrost
električno kolo hitrost