Kuhinje po meri vsakemu domu dodajo osebnost in edinstvenost

kuhinje-po-meri

Kuhinje po meri dandanes niso več težko dostopne – s pomočjo novih tehnologij, sodobnih pristopov k notranjemu oblikovanju in optimizaciji stroškov proizvodnje bele tehnike, je v današnjem času temu prostoru mnogo lažje dodati osebno noto. V povprečju ljudje za pripravo hrane doma vsakodnevno porabijo več kot eno uro, kar letno nanese na kar 400 ur. Kuhanje, pomivanje posode in ostala gastronomska opravila je mnogo prijetnejše opravljati v okolju, ki je prilagojeno našim potrebam, tako na področju funkcionalnosti, kot na področju estetike. Zato je zelo pomembno, da se med aktivnostmi, ki so del naše vsakodnevne rutine, počutimo udobno in sproščeno.

vrhunske-kuhinje-po-meri

Kaj sestavlja kuhinje po elementih?

Kuhinje po elementih so izbira tistih, ki so bolj nagnjeni h kupovanju stilsko različnih sestavnih elementov prostora. S takšno izbiro in raznovrstnimi kombinacijami je mogoče notranje prostore oblikovati nekoliko bolj unikatno in raznoliko. Elementi, ki jih praviloma najdemo med kuhinjsko opremo so:
– zgornje omarice,
– spodnji elementi,
– kotni elementi,
– elementi za pomivalno korito,
– omarice za vgradne naprave (hladilnike, pomivalne stroje, pečice),
– izvlečne omare,
– visoke omare.

S kombinacijo teh elementov je možno gospodinjske prostore oblikovati po lastnih željah, seveda pod pogojem, da mere elementov ustrezajo meram in oblikam notranjih prostorov. Slabost te izbire pa je predvsem to, da je potrebno elemente kupovati posamezno, za kar je porabljenega več časa in v nekaterih primerih tudi denarja. Potrebno je upoštevati tudi dimenzije predhodno kupljenih elementov, saj se včasih zgodi, da se spregleda kak centimeter in nato kakšen kos fizično ne paše v prostor, izstopa po velikosti, širini, višini, kar lahko predstavlja nekaj težav pri gibanju. Elemente je tako potrebno temeljito izmeriti in se posvetovati s strokovnjaki o morebitnih rešitvah oblikovanja kuhinje po elementih.

kuhinje-po-elementih

Kuhinje po meri so lahko narejen v več stilih

Izdelava kuhinje po meri je izbira mnogih, ki želijo svoje notranje prostore, namenjene kuhanju, obedovanju in v mnogih primerih tudi druženju, stilsko poenotiti. Vizualna izbira tako pomembnega prostora pove marsikaj o okusu lastnika. Ravno zato je pri izbiri elementov potreben tehten premislek, saj takšna odločitev predstavlja dolgoročno investicijo, ki bo notranjost našega domovanja krasila več desetletij. Tako poznamo mnogo različnih stilov vizualnega izgleda kuhinj. Naj omenimo nekaj najbolj priljubljenih:
– podeželski ali rustikalni stil,
– moderni stil,
– minimalistični stil,
– klasični stil,
– industrijski stil.

Našteti stili se med seboj izrazito razlikujejo, vse od oblik elementov, robov, barv in ostalih ornamentov, ki krasijo pohištvo. Pri takšni izbiri je estetsko precej pomembno, da pohištvo sovpada s pohištvom ostalih notranjih prostorov doma. Seveda pa je izbira elementov popolnoma osebno stilska odločitev vsakega posameznika. Na koncu je izmed vsega najbolj pomembno, da se vsi člani gospodinjstva počutijo udobno in sproščeno znotraj sten lastnega domovanja.

3D-izris-kuhinje

Stil pa ni edina pomembna estetska lastnost pri odločanju glede notranjega pohištva. Izbiramo lahko tudi med svetlimi in temnimi odtenki pohištva. Ena izmed najpomembnejših lastnosti pri odločanju med raznimi rešitvami pa je seveda barva. Izbira barve pove izredno veliko o tistem, ki se vsakodnevno nahaja in deluje v okolju, obdanem z določenimi barvami. Tudi znotraj psihologije je splošno znano, da različne barve izzovejo različna čustva, in to je še kako pomembno pri vsakodnevnem počutju.

Temu primerna je široka paleta barv, ki krasijo elemente, da bo ugojeno estetskim zahtevam še tako zahtevnih uporabnikov:
– baker,
– bela,
– betonska,
– črna,
– lesena,
– magnolija,
– rdeča,
– rjava.

Od vsakega posameznika je odvisno, ali se odloči za bolj kričeče, energične in spodbudne barve, bolj naravne, pomirjujoče barve, ali bolj hladne in resnobne odtenke, ki v obiskovalcih prostorov vzbujajo občutek organiziranosti. Prav tako pa pri estetski in funkcionalni vrednosti igra zelo veliko vlogo tudi način obdelave ličnic, ki vpliva na relief, odboj svetlobe, način čiščenja in občutek ob dotiku samega materiala. Izbiramo lahko glede na teksture materiala, sijaj površine (mat ali lakirana) in vrsto lesa – najpogosteje je uporabljen masivni les.

3D izris kuhinje je prvi korak pri načrtovanju opreme notranjih prostorov

3D izris kuhinje je zagotovo prvi korak, kadar se odločamo za nakup pohištva in bele tehnike, ki bodo krasili tako pomemben gospodinjski prostor. Sodobna tehnologija je šla že tako daleč, da se tovrsten izris lahko ustvari izjemno hitro, natančno in stroškovno učinkovito. Najprej je seveda potrebno poznati natančne dimenzije svojega notranjega prostora, le tako lahko namreč ustvarimo reprezentativni 3D model notranjega pohištva.

Salon kuhinj v Ljubljani ponuja vse od ogleda, 3D izrisa in načrtovanja popolne gastronomske postaje

Salon kuhinj v Ljubljani je popolna lokacija za ogled, svetovanje, načrtovanje, izbiro in nakup kakovostnih gospodinjskih rešitev. Razstavljeni elementi so seveda prikazani tudi v spletni trgovini, ki nam nudi predogled vseh možnih stilskih variant, vendar vsi vemo, da si je resnično reprezentativen vtis vedno najbolje ustvariti v živo. V salonu so vedno v veliko pomoč strokovnjaki z dolgoletnimi izkušnjami na področju notranjega oblikovanja, ki bodo s svojimi profesionalnimi napotki in svetovanjem potencialnim kupcem pomagali izbrati popolno rešitev za svoje domovanje. Hkrati pa se v salonu izvede brezplačni 3D izris, ki na podlagi dimenzij in oblike gospodinjskih prostorov prikaže reprezentativen model kuhinje po meri.

salon-kuhinj-v-ljubljani