Senzorji gibanja – IR senzor gibanja za veliko boljši nadzor

Senzorji

Senzorji gibanja – z IR senzorji gibanja do večje varnosti vašega doma

Senzorji gibanja lahko odločilno prispevajo k varnosti vas in vašega doma. Najbrž se vsi strinjamo, da sta v udobju lastnega doma dober občutek in varnost zelo pomembna. Varnost lahko doma povečamo z alarminimi napravami, varnostnimi kameram, vsekakor pa sem sodijo tudi senzorji gibanja, ki jih lahko uporabimo skupaj s svetlobnimi telesi.

sistemi tehničnega varovanja

Vlomilci, vandali in drugi kriminalci za svoje tarče navadno izbirajo nepremičnine, kjer so prebivalci odsotni ali spijo. Nepridipravi si namreč nikakor ne želijo, da bi jih pri dejanju kdo zasačil. Senzorji gibanja, ki jih običajno kupujemo skupaj z alarmno napravo, so nam lahko tukaj v veliko pomoč.

 

IR senzor gibanja bo zaznal gibanje na določenem območju in sproži alarmno napravo ter s tem zelo glasno opozoril na to, da se na varovanem območju dogaja nekaj neželenega. Ker v stanovanjih in nepremičninah biva vse več hišnih ljubljenčkov, proizvajalci senzorjev gibanja mislijo tudi na to. Trg nam danes ponuja številne IR senzorje gibanja, ki omogočajo možnost nezaznave gibanja hišnih živali do določene teže.

Ne samo z alarmno napravo, senzorje lahko uporabimo tudi skupaj s svetili

IR senzor gibanja pa lahko uporabimo tudi skupaj z reflektorji ali drugimi svetili, ki se bodo ob premikanju prižgala. To nepridiprave odvrne od dela, saj so pod močnim snopom svetlobe hitro precej izpostavljeni. Nenazadnje pa nas lahko senzorji gibanja, ki so povezani na svetlobni element zaščitijo tudi pred drugimi nevšečnostmi. Če živimo v bližini gozda, se na našem dvorišču morda zadržujejo divje živali, ki jih bo svetloba preplašila.

Nižji stroški in višja ekološka ozaveščenost delovanja svetil na IR senzor gibanja

senzorji gibanja

Omenimo lahko tudi dejstvo, da mnogi lastniki nepremičnin, ki na svojem posestvu nimajo nameščenih senzorjev gibanja, preprosto pustijo zunanje luči prižgane ves dan in vso noč. Čeprav je to zagotovo rešitev, ki ponuja več varnosti in udobja, je to tudi tista rešitev, ki zahteva veliko energije. Zunanja osvetlitev, ki se aktivira s senzorjem, odpravlja potrebo po tem, da imate luči prižgane 24 ur na dan, vse dni v tednu, in posledično znatno zmanjša količino energije, ki jo porabi vaše gospodinjstvo.

 

Ker vam s pomočjo senzorjev, ki zaznavajo gibanje verande, dovoza in drugih delov dvorišča,  zunanjih luči sploh ni treba prižgati, saj se ob zaznanem gibanju samodejno aktivirajo in kasneje tudi ugasnejo, boste porabili manj energije. To pomeni, da bo vaš račun za energijo ob koncu vsakega meseca občutno nižji.