Kamin na bioetanol: priročen, eleganten in okolju prijazen kamin

okrasni kamini

Kaj je kamin na bioetanol?

Kamin na bioetanol je vrsta kamina, kjer gre za čistejši, varnejši in okolju prijaznejši način ogrevanja dom. Če iščete alternativo za tradicionalne kamine na drva ali plin, so kamini na bioetanol prava izbira za vas. Poskrbijo namreč za številne prednosti, med katerimi zagotovo prednjači ta, da ne oddajajo dima ali hlapov, zaradi česar za njihovo delovanje ne potrebujete dimnika, hkrati pa tudi poskrbite za varnejše okolje. Tovrstni ekokamini so priročni in enostavni za namestitev, postavite pa jih lahko tako rekoč kamorkoli: tudi v manjše in tesnejše prostore, saj ne izgorevajo škodljivih hlapov. Pri kaminih na bioetanol za delovanje ne potrebujete plina ali elektrike, kar poskrbi za še dodaten plus pri vaših manjših mesečnih stroških.

Kamin na bioetanol sodi med modernejše in okrasne kamine, ki poskrbijo za eleganten videz vašega prostora. Zagotovo bodo pritegnili pozornost vseh vaših gostov, saj njihova oblika in izgled brez težav očarata. Okrasni kamini na bioetanol navdušijo tudi s svojim modernim videzom, saj so na voljo v široki ponudbi različnih elegantnih oblik, ki očarajo vsakogar. Tovrstni ekokamini so tudi izjemno enostavni za namestitev in za upravljanje, modeli višjega cenovnega ranga pa imajo tudi daljinski upravljalnik, s katerim vam je omogočena izjemna prilagodljivost pri upravljanju s kaminom na bioetanol.

Naslednja prednost je zagotovo tudi izjemna čistost in (kot že omenjeno) prijaznost do okolja. Bioetanol je namreč gorivo, katerega glavni sestavini pri izpustih sta izjemno majhna količina vode in ogljikovega dioksida. S temi eko okrasnimi kamini se izognete tudi pepelu, poskrbite pa za čistejši zrak kot pri tradicionalnih kaminih. Pri kaminih na bioetanol cena ni tako visoka kot pri tradicionalnih kaminih, celotni stroški pa se seveda razlikujejo glede na model kamina.

kamin na bioetanol

Ekokamini – kamini brez dima in pepela

 

Ob pomisleku na kamine večini ljudi na misel padejo modeli kaminov, ki delujejo na kurjenje lesa. Kamine te vrste pa počasi, a vztrajno premagujejo ekokamini. Gre za okrasne kamine na bioetanol, ki ne onesnažujejo okolja, zaradi česar so znani kot ‘bolj zelena možnost’ pri izbiri kaminov. Kamini na bioetanol kot gorivo uporabljajo bioetanol, pri katerem gre za posebno, trajnostno gorivo, izdelano na okolju prijazen način. Ena izmed najbolj značilnih lastnosti bioetanola je ta, da gre za obnovljivo gorivo, za kar ne moremo reči pri bencinu in drugih vrstah fosilnih goriv. Proizvaja čisto obliko toplote brez dima, ki poskrbi za čudovit ambient pri okrasnih kaminih na bioetanol.

Kako pa okrasni kamini na bioetanol sploh delujejo? Precej preprosto: pri njihovem delovanju ne potrebujete nikakršnih električnih povezav ali plinovodov, običajno pa so sestavljeni iz dveh glavnih delov: okvira in gorilnika. Okvir poskrbi za celoten dizajn in izgled, v njegovi sredini pa se nahaja gorilnik, ki poskrbi za videz plamenov. Kamini za dnevno sobo na bioetanol delujejo tako, da gorivo preprosto vlijete v gorilnik in ga prižgete.

 

Euris okrasni kamini na bioetanol: cena, ponudba in več

 

ekokamini

Če so vam ekokamini na bioetanol vzbudili zanimanje in bi si tudi vi želeli imeti svojega, so Euris ekokamini pravi naslov za vas. Svojim strankam omogočajo široko ponudbo kaminov lastne znamke, ki so izjemno prijazni za okolje.

Njihovi okrasni kamini vas bodo zagotovo navdušili, primerni pa so tudi za zunanje prostore, kot sta terasa in vrt. Gre za preproste okrasne kamine, ki so zelo enostavni za uporabo in vzdrževanje, saj pri njih ne boste porabili svojega dragocenega časa za čiščenje pepela, ki bi se nabiral okoli kaminov na bioetanol.

Cena je odvisna od vrste kamina, za katerega se boste odločili, v splošnem pa so tovrstni kamini zelo ugodni.

V njihovi ponudbi lahko najdete različne vrste: od talnih, stenskih, vgradnih, kotnih kaminov, pa vse do vrtnih, mini, posebnih izdaj ter ekokaminov po meri. Priskrbite si svoj, okolju prijazen in eleganten kamin na bioetanol!