Kamini za dnevno sobo raznih oblik in zasnov

vgradni kamini na bioetanol

Kamini za dnevno sobo so lahko raznih oblik in slogov

Kamini za dnevno sobo s svojim plamenom oddajajo toplino in prijeten občutek. Sploh v jesenskih in zimskih mesecih je prijetno posedeti zvečer ob ognju in se družiti s prijatelji ali družino ali pa samo uživati v trenutku s kakšno dobro knjigo.

Kamin za dnevno sobo je lahko tudi bolj trajnosten . Tako si lahko skupni prostor popestrimo na primer z vgradnim kaminom na bioetanol. Ponudba podjetja ekokamin je zelo raznovrstna, tako lahko izbiramo med samostoječimi, vgradnimi, kotnimi ali modernimi kamini različnih oblik. Uporabniki z najbolj različnimi okusi najdejo primeren kamin za svoj dom.

Poleg tega ponujamo kamine za dnevno sobo z možnostjo lastne kreacije oziroma pa meri. Ne glede na to, kje si uporabnik zaželi kamin, si ga lahko postavi ali vgradi. Ponudba je zelo pestra, kar pomeni, da lahko vsak graditelj hiše ali posameznik, ki renovira hišo oziroma stanovanje, najde kamin, ki bo ustrezal prostoru, ki ga želi popestriti.

Kamini dopolnijo dnevno sobo, poleg tega pa jo še dodatno ogrejejo. Kar pa pride prav v hladnih mesecih ali pa že v prehodnem obdobju. Pri nas najdete  moderne kamine na bioetanol, klasične ali pa zelo preproste. Kamini predstavljajo center prostora, ogenj v njem pa nam pričara prijeten ambient, v katerem se vsak počuti domače in sproščeno. Seveda se vsak uporabnik samostojno odloči, kam bi postavil ali vgradil kamin. Lahko to stori v spalnici, na terasi, zimskem vrtu ali kje drugje, tako mu kamin predstavlja lep estetski dodatek kjerkoli.

Samostoječi kamin na bioetanol oziroma talni kamin

samostoječi kamin na bioetanol

Samostoječi kamini so najbolj enostavni za montažo, pravzaprav ta sploh ni potrebna. Talni kamini so samostoječi, kar pomeni, da so uporabni že v trenutku, ko ga dobite iz embalaže. Kamin je samostoječ, se pravi, da sam stoji na tleh in je takoj pripravljen za gorenje. Samostoječ kamin lahko postavite v katerikoli prostor po želji – v spalnico, dnevno sobo, teraso, zimski vrt ali kopalnico. Kamin bo ne glede na to, kje stoji, prostor elegantno dopolnil, sobi bo dodal posebno vrednost. Poleg tega pa jo bo tudi grel. Samostoječi kamini so popolni za ogrevanje v prehodnih mesecih ali pa za dodatno ogrevanje v zimskih.

Način gorenja je z bioetanolom, tako, da posledično pri gorenju ne nastajata dim in umazanija. Potrebna je le dovoljšna količina svežega zraka v prostor. Kamini na bioetanol ne potrebujejo dimnika, kar daje uporabniku lastno svobodo, kam in kako ga postaviti. V ponudbi je dovolj različnih modelov za vsak okus in za vsak tip prostora.

 

 

Moderni kamini za dnevno sobo na bioetanol, ki so v koraku s časom

Ko opremljenost določenega prostora ali celotne hiše, stanovanja sledi nekim aktualnim smernicam in je tako imenovana moderna, jo lahko dopolnimo s prav tako modernim kaminom, ki bo popolnoma sodil v izbran prostor. Prostor ne samo, da bo dopolnil, dodal mu bo vrednost, s kaminom bo imel prostor pravi center, kamor se bodo usmerile vse oči.

Modernosti pa ne da samo oblika in zasnova kamina, temveč že dejstvo, da so kamini na bioetanol tako preprosti. Za njihovo namestitev v prostoru ni potrebna zahtevna montaža. Njihova uporaba je sila enostavna. V gorilnik nalijemo bioetanol in kamin prižgemo. Ogenj bo gorel toliko časa, kolikor ga bomo pustili prižganega. Zaradi tega načina gorenja se prostor ne bo nikoli pregrel. Za ponovno uporabo kamina ni potreba posebna priprava ali čiščenje gorilnika.

Še ena vrsta modernih kaminov so električni, ki pa žal ne oddajajo toplote. Če želimo poleg estetske vrednosti, ki jo da kamin prostoru, tudi funkcionalno vrednost, potrebujemo kamin, ki nam bo dal užitek pravega ognja, kot ga ponuja na primer kamin na bioetanol, ki predstavlja alternativo kaminom na drva.

Moderni kamini so vse pogosteje dodatek novim gradnjam, saj so enostavnejši za uporabo kot kamini na drva, za katere je poleg pravega gorenja, ki proizvaja dim, potreben dimnik, ki dodatno zavzame prostor v hiši ali stanovanju.

Vgradnja kaminov na bioetanol

kamini za dnevno sobo

Vgradni kamini na bioetanol so zasnovani tako, da so popolnoma zliti s steno. Težav s tem, kje bodo vgrajeni, ni. Možnost vgradnje je povsod. V spalnici, dnevni sobi, na terasi, zimskem vrtu, kopalnici ali pa tudi v prostorih, kot so restavracije, pisarne in tako dalje. Res je, da je potrebna montaža, vendar je ves trud poplačan ob pogledu na kamin, ki je modern in nam da prijeten občutek, za povrh pa še greje.

Kaminov za bioetanol ni težavno vgraditi, kar je dobra stvar, sploh kadar kakšen prostor prenavljamo. Če bi si zaželeli ob prenovi vgraditi v svoji hiši kamin na drva, bi ga bilo bolj problematično vgraditi, saj bi potreboval dimnik. Pri kaminih na bioetanol pa te težave ni.

Prostoru dodajo moderno noto in estetsko vrednost. Kamin uporabnikom razširi dimenzije prostora kot takega in ga spremeni v prijeten ambient. Prednost takšnih kaminov je ravno ta, da ne zavzamejo veliko prostora, za njihovo uporabo niso potrebni dimniki, le dobro prezračevanje prostora.

Uporaba vgradnega kamina je enostavna tako kot pri kaminih na bioetanol drugačnih zasnov, na primer samostoječih. V gorilnik vlijemo bioetanol in kamin prižgemo. Zopet bo gorel, dokler ognja ne ugasnemo. Ni nevarnosti, da bi se živ ogenj razgorel ali da bi se sam prostor pregrel. Ogenj lahko popolnoma kontroliramo. Ogenj gori počasi in lahko ga ugasnemo po želji. V trenutku, ko bomo ogenj ugasnili, se bo prenehalo tudi segrevanje prostora.

Liter bioetanola zadostuje za gorenje približno dve uri in pol. Dodamo mu lahko razne dišave, kar bo še dodatno popestrilo sobo, v kateri je kamin. Prav tako bo poleg živega ognja, ob prijetnih dišavah prostor postal še bolj prijeten in domač.

Preizkusite to novo metodo ogrevanja in uživanja ob ognju. Z nakupom kamina na bioetanol bo vaš prostor dobil novo dušo. Privoščite si romantičen večer v dvoje ali sanjarite ob pogledu na prasketanje ognja. Vso ponudbo iz asortimana Ekokamini najdete na spletni strani. Trenutno poteka razprodaja modelov in s cenami, ki so znižane za 30 odstotkov, je nakup res dobra investicija v vaš dom.