Otroške vzmetnice, primerne za otroke različnih starosti

otroške vzmetnice

Otroške vzmetnice: kakšne vzmetnice so najboljše oz. najbolj primerne za otroke?

 

Otroške vzmetnice morajo biti izbrane zelo premišljeno. Pri tem je treba upoštevati različne dejavnike. Le tako lahko namreč izberete resnično najboljšo kombinacijo lastnosti oz. otroški jogi, ki je resnično primeren za vašega malčka ali mladostnika. Osnova so seveda ustrezne dimenzije, vendar je to šele začetek …

najboljše vzmetnice za otroke

Večconske vzmetnice primerne za otroke, ki rastejo

Od kakovosti spanja je močno odvisna sposobnost koncentracije in pomnjenja, spanje pa obenem vpliva na delovanje srca in rast. Ker je obdobje rasti povezano s številnimi spremembami, je dober spanec v tem obdobju še posebej pomemben. Vzmetnice, primerne za otroke v obdobju razvoja, morajo biti izdelane z upoštevanjem specifik tega obdobja.

Med najboljše vzmetnice za otroke nedvomno spadajo t. i. mnogoconska oziroma večconska ležišča, ki so izjemno prilagodljiva, posledično pa še posebej primerna za obdobje, ko otrok še ni dosegel končne višine. Pri tem je zaželeno, da so cone prileganja razporejene karseda gosto. Če se boste odločili za otroški jogi s penastim jedrom, upoštevajte, da bo potrebno primerno letvasto dno, ki zagotovi optimalno podporo za hrbtenico.

Najboljše vzmetnice za otroke zagotavljajo protialergijsko zaščito

vzmetnice primerne za otroke

Različne alergije so pri mlajših generacijah vse bolj razširjene. To je nujno upoštevati tudi pri izbiri otroške vzmetnice, predvsem ko gre za prevleke/polnila. Dobra rešitev v primeru alergije je denimo t. i. sintetična volna oziroma termobond. Dodatna prednost termobonda v primerjavi z naravno volno pa je ugodnejša cena.

Izjemno pomembna je tudi primerna zaščita proti pršicam. Alergija na pršice je namreč nadpovprečno pogosta. Pri tem je treba upoštevati, da pršicam najbolj ustreza vlažno in toplo okolje. Ena od glavnih lastnosti ležiš, ki si zaslužijo oznako »najboljša«, je zato prav zagotavljanje ustreznega prezračevanja. Za to je potrebna premišljena zasnova, obenem pa uporaba primernih materialov, ki preprečujejo zadrževanje vlage in toplote. Hkrati upoštevajte, da imajo pršice zelo rade prah, kar pomeni, da je nujna skrb za ustrezno higieno oz. za primerno vzdrževanje ležišča in za čistočo otroške sobe nasploh.

Na voljo otroške vzmetnice z dvema stopnjama trdote

Otroška rast ni povezana samo z višino, ampak gre hkrati za obdobje precej hitrega pridobivanja kilogramov. Najboljše vzmetnice za otroke so zato praviloma tiste, ki ponujajo dve niansi trdote. Ena stran jogija je torej trša, druga pa mehkejša. Tako ne bo potrebno nenehno menjavanje jogija, kar bi bilo seveda povezano z visokimi stroški.

Možnost menjave smeri pa pride prav tudi v primeru občasnih težav s hrbtenico. Osebe, ki dajejo sicer prednost mehkejšim ležiščem, se takrat, ko jih mučijo bolečine v hrbtu, raje odločijo za nekoliko trši jogi. Možnost izbire je torej zagotovo dobrodošla.