Oblikovanje spletnih trgovin je zahtevno in kompleksno

cena izdelave spletne trgovine

Oblikovanje spletnih trgovin je ključno za njihov uspeh

Oblikovanje spletnih trgovin pride prav predvsem tistim, ki ponujajo izdelke. Poenostavijo namreč njihov nakup, zato jih uporabniki radi uporabljajo. Pri storitvah so le-te precej manj uporabne in koristne, saj slednje delujejo po drugačnem principu.

Izdelava spletnih trgovin: Ljubljana je dobro izhodišče za iskanje ponudb

Ko potrebujete izdelavo spletnih trgovin, Ljubljana je dobro izhodišče za to. V prvi vrsti zaradi širine ponudbe. Tukaj se namreč nahaja veliko ponudnikov.

Ko je torej tisto, kar potrebujete, izdelava spletnih trgovin, Ljubljana predstavlja dobro možnost, saj boste na enem mestu dobili več ponudb. Poleg tega vsi dobro vemo, da nasičenost trga pomeni tudi, da nihče ne more izvajati monopola in tako zaradi tega, ker je edini ponudnik na trgu (česarkoli že) izvajati pritisk nad vami. Posledično to tudi pomeni, da bo takrat, ko boste potrebovali izdelavo spletnih strani, Ljubljana ponudila raznolike in relativno ugodne možnosti.

 

oblikovanje spletnih trgovin

V primeru, da tudi vi prihajate iz prestolnice, je za izbiro ponudnika, ki se bo za vas lotil izdelave spletne trgovine, Ljubljana še toliko boljše izhodišče. Zakaj? Tako boste lahko poskrbeli, da se boste s ponudnikom zlahka srečali tudi v živo. Dejstvo je namreč, da boste zagotovo želeli, da bi bilo oblikovanje spletne trgovine, ki jo boste postavili na vašo spletno stran, popolnoma prilagojeno vašim željam in potrebam. Čeprav se danes da marsikaj dogovoriti kar preko elektronske pošte, telefona ali programov, ki omogočajo komuniciranje na daljavo, pa je srečanje iz oči v oči za to še vedno najboljša opcija. Tako se namreč najboljše in najhitreje lahko dogovorimo o večini stvari.

Cena izdelave spletne trgovine je odvisna od več dejavnikov

Oblikovanje spletnih trgovin je dolgotrajen in precej kompleksen proces, zato je cena izdelave spletne trgovine zelo odvisna od več dejavnikov. Pomembno je, na primer, koliko izdelkov nameravate vstaviti v spletno trgovino ter – seveda – koliko variant (npr. različnih barv) posameznega izdelka nameravate ponuditi uporabnikom. Več kot je izdelkov in njihovih variacij, nekoliko višja je običajno cena.

Ali želite prodajati tudi v tujini? Potem je potrebno spletno trgovini zasnovati v več različnih jezikih. Tu govorimo o integraciji teh alternativnih jezikov in ne o samem prevajanju. Tudi to vpliva na ceno izdelave spletne trgovine.

Kako je z dodatnimi vsebinami? Boste v spletni trgovini ponudili še kaj več, kot zgolj opis izdelkov?  In kdo bo za to vsebino poskrbel? Naslednje vprašanje, ki vpliva na ceno, je: ali boste slike vnesli sami ali pričakujete to od tistega, ki bo poskrbel za oblikovanje spletne trgovine. Želite spletno trgovino povezati tudi z zunanjimi sistemi, kot na primer z računovodskim sistemom? Kakšen način plačevanja želite ponuditi svojim uporabnikom? Zgolj po predračunu, nakup s kreditno kartico, plačevanje s pay pal-om…? Vse to bo zagotovo vplivalo na ceno.

Izjemno pomembno je tudi, ali želite imeti klasično oblikovanje spletne trgovine, ki jo je mogoče pridobiti iz različnih platform in jo prilagoditi. Ali pa je vaša želja, da ima vaša posebne funkcionalnosti in jo je potrebno izdelati povsem individualno. Slednje je zagotovo dražja opcija.

Če upoštevati, kaj vse vpliva na ceno, vam je lahko jasno, da so cenovni razredi zelo različni. Najenostavnejše oblikovanje spletne trgovine lahko tako dobite tudi že za manj denarja, denimo od 500 do 1000 evrov, morda še ceneje. Vsake dodatne posebnosti in večji obseg spletne trgovine pa vam bodo oblikovalci tudi dodatno zaračunali. Cena izdelave spletne trgovine lahko tako doseže tudi več tisočakov.

Predvsem je dobro, da se zavedate, da je oblikovanje spletnih trgovin običajno nekoliko dražje, kot oblikovanje običajnih spletnih strani.

Na tej točki vas lahko torej ponovno opomnimo, da je izdelava spletnih trgovin v Ljubljani pogosto (ne pa vedno) dobra izbira, tudi zaradi števila ponudnikov, ki se vam bodo želeli čim bolj približati in vam pokazati, da so za vas najboljši. To bodo pogosto naredili s kakovostjo, lahko pa izberejo tudi ugodnejšo ceno.

izdelava spletnih trgovin Ljubljana

Zakaj je oblikovanje spletnih trgovin običajno dražje od oblikovanja spletnih strani?

Morda se vam misel, da je oblikovanje spletnih trgovin običajno nekoliko dražje od oblikovanja spletnih strani, zdi malce nenavadna. A v resnici so prve precej bolj kompleksne, kot se zdi. In čeprav so na videz mogoče enostavnejše, za njimi tiči ogromno dela, izkušenj in znanja.

Spletne trgovine morajo biti v prvi vrsti varne, samo tako se bodo uporabniki odločili za nakup. Če se bodo namreč bali, da bodo denar izgubili, ali da jim bo nekdo zaradi nakupa v spletni trgovini vdrl v kreditno kartico, jo bodo kaj hitro zapustili. Poleg tega je pri oblikovanju spletnih trgovin pogosto potrebno na stran vnesti mnogo več fotografij kot na običajno spletno stran.

Tudi, če upoštevamo vse posebnosti, ki jih s seboj prinaša oblikovanje spletnih trgovin, pa te ne bodo dobre, če ne bodo poleg tega imele še vse lastnosti dobrih spletnih strani.

Če imate v mislih vse to, vam takoj postane jasno, da je oblikovanje spletnih trgovin zahtevno in kompleksno, zato je tudi cena izdelave spletne trgovine največkrat nekoliko višja.