Brezžični alarmni sistemi in IP kamera (wifi) za videonadzor

Alarmni sistemi

Brezžični alarmni sistemi, ki jih lahko dopolnjuje IP kamera (wifi)

Brezžični alarmni sistemi so praktična rešitev za hiše in stanovanja, pri katerih protivlomno tehnično varovanje ni bilo predvideno vnaprej, tj. že pri sami gradnji. Tovrstni alarmni sistemi namreč ne zahtevajo vnaprej pripravljenih inštalacij. Nič ni torej izgubljeno …

Brezžični alarmni sistemi ne zahtevajo večjih sprememb

Brezžični alarmni sistemi

Ena od glavnih odlik, s katerimi se lahko pohvalijo brezžični alarmni sistemi, je možnost nadpovprečno hitre in preproste montaže. Medtem ko se pri klasičnih oziroma žičnih oblikah tehničnega varovanja posamezni elementi sistema, na primer senzorji, s centralo povežejo s pomočjo vodnikov, gre tu za povezavo s pomočjo frekvence.

Rešitev vam torej prihrani čas in večje posege, ki bi bili lahko povezani s precejšnjimi stroški. Poleg tega pa je smiselna z estetskega vidika. Instalacijski vodniki namreč pogosto niso najbolj estetski.

Alarmni sistemi za učinkovito tehnično varovanje

Predsodek, da so brezžični alarmni sistemi manj zanesljivi od žičnih, je neupravičen. Testiranja kažejo, da je učinkovitost pri prenosu signala povsem primerljiva – in da je torej glavna razlika v sami izvedbi, ne v kakovosti delovanja.

Še posebej kakovostni so novejši brezžični alarmni sistemi, kar je zasluga bliskovitega napredka tehnologije. Tako je zagotovljena izjemna učinkovitost, obenem pa visoka stopnja varnosti oziroma napredna zaščita pred vdori. Poleg tega pa je brezžična tehnologija prinesla številne dodatne, nadvse uporabne funkcije.

Zelo koristna tudi brezžična IP kamera (wifi)

IP kamera wifi

Alarmni sistemi so v osnovi sestavljeni iz centrale oz. bazne postaje, senzorjev, siren in tipkovnic, tj. kodirnikov. Centrala je seveda ena sama, število drugih komponent pa je poljubno, prilagojeno velikosti in specifikam vašega doma (število močno izpostavljenih območij itn.). Osnovne komponente pa je nato mogoče dopolniti z dodatnimi. Ena takšnih je brezžična IP kamera (wifi), pri čemer je možna tako notranja kot znanja IP kamera. Wifi prenos seveda zahteva dobro brezžično povezavo. Če vas zanima predvsem zunanja IP kamera wifi, morate biti pozorni na ustrezno zaščito pred različnimi vremenskimi vplivi, predvsem pred vlago. Stopnja zaščite je praviloma izražena z oznakami, kot so IP65, IP66, IP67 in IP67.

Obenem je zelo priporočljivo, da se uporabi IP kamera (wifi), ki omogoča nočno snemanje s pomočjo infrardeče tehnologije. Pri tem preverite, kolikšna je maksimalna razdalja nočnega snemanja. Nedvomno pa je zelo pomembna tudi resolucija oz. ločljivost snemanja, saj je od tega odvisna kakovost posnetkov. Za osnovno rabo praviloma zadostuje ločljivost HD (1280 x 720) ali Full HD (1920 x 1080), za zahtevnejše uporabnike pa so na voljo modeli, ki prinašajo še precej več slikovnih pik – na primer modeli z resolucijo 5 MP.